keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kevättä kohti!Alkanut partiovuosi on lähtenyt käyntiin ainakin uuden ministerin silmissä vauhdikkaasti. Tammikuussa Tuulevat keräsivät ison joukon piirin luottiksia Ylivieskaan. Kuun vaihteessa osa piirihallituslaisista kävi kuulemassa ajankohtaista tietoa koulutuksesta ja ohjelmasta sekä verkostoitumassa muiden piirien edustajien kanssa Kohtaus -koulutus- ja ohjelmaseminaarissa Pieksämäellä. Satu ja Aake kävivät isolla kirkolla partioneuvoston järjestäytymiskokouksessa ja kohta vuorossa ovatkin jo laajennetut valiokunnat. Lisäksi kukin on tehnyt tahollaan oman toimialansa juttuja sekä erilaisia projekteja kuten Tuiskua, Nostetta ja verkkosivu-uudistusta.

Helmi-maaliskuu on yhdistysmaailmassa tunnetusti aikaa, jolloin kuumeisesti väännetään tilinpäätöksiä ja toimintakertomuksia menneestä vuodesta. Näiden asioiden ympärille kiertyi myös viimeisin piirihallituksen kokous. Iloksemme saimme huomata, että piirin talous on edelleen vakaalla pohjalla eikä jäsenmaksukorotuksiin ole tällä haavaa tarvetta. Tästä lisää kevätkokouksessa.

Kokouksessa käsiteltiin myös menettelytapasäännön uudistusta, jonka hallitus tuo kevätkokoukselle hyväksyttäväksi. Piirin verkkopalvelu-uudistus on edennyt siihen vaiheeseen, että verkkosivutyöryhmä käy sopimusneuvotteluja ja uusien sivujen toteutus käynnistyy pian.

Kolmivuotinen Mainiota Menoa -kasvuprojekti päättyi vuodenvaihteessa, ja kevätkokouksessa pääsemme kuulemaan ja näkemään siitä loppuraportin. Kasvuhankkeen seuraava vaihe Noste on myös lähtenyt hienosti käyntiin, kun yli kahdeksankymmentä esikouluryhmää ilmoittautui mukaan eskarikampanjaan. Kampanjan avulla tavoitamme yli 1600 ensisyksyn ekaluokkalaista.

Kevätkokouksessa edessä on jälleen myös henkilövalintoja. Jussan ja Raisan jäädessä pois hallituksesta ovat hakusessa tälle vuodelle uudet talous- ja alueministerit. Piirihallitus on ryhmä joka toimii yhdessä, ja kuten Aakella on tapana sanoa, pestit ovat haastavia, mutta ihmisen kokoisia. Tärkeintä on halu olla mukana viemässä eteenpäin pohjalaista partiotyötä. Uskonkin, että juuri sinussa joka luet tätä tekstiä, on ainesta näihin pesteihin! Lisäksi tarvitaan jälleen jäseniä syyskokouksen henkilövaaleja pohjustavaan vaalitoimikuntaan.

Myös lukuisiin muihin avoimiin pesteihin eri toiminnanaloilla etsitään tekijöitä. Tällä hetkellä kaivattaisiin erityisesti ohjelmaohjaajia huolehtimaan siitä, että jokaiselle ikäkaudelle on piirissä tarjolla laadukasta ohjelmaa, sekä alueohjaajia tukemaan lippukuntien toimintaa ja lippukuntien välistä yhteistyötä. Pohjanmaan Partiolaisten seuraava suuri näytönpaikka on vuoden 2016 syys-SM – kisat. Myös tämän projektin johtajaa haetaan parhaillaan.

Tätä kirjoittaessani olen saanut juuri lukea kaksi hienoa partiouutista. Kirkkohallitus on valinnut vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen kotimaiseksi erityiskohteeksi Suomen Partiolaisten valtakunnallisen, nuorten syrjäytymistä ehkäisevän hankkeen. Tämä kertoo siitä että partiota arvostetaan yhteistyökumppanina sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana. Toinen Pohjanmaan Partiolaisia lämmittänyt uutinen on se, että Tuisku -talvileirille ilmoittautuneiden partiolaisten määrä nousi juuri yli kuudensadan. Näin ollen pääsiäisenä tullaan tekemään historiaa Suomen suurimmalla talvipartioleirillä!Projektiministeri Pätkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!