perjantai 22. helmikuuta 2013

Alkuvuoden kuulumisia


Uusi vuosi on käynnistynyt toden teolla. Tammikuussa Tuulevat pureutuivat mainioon menoon ja sen toteuttamisen työkaluihin. Väki oli innostunutta ja kutkuttavaa nähdä, mitä kaikkia uusia oivalluksia tai kierrätettyjä ideoita saamme tulevana vuonna nähdä: partiosynttärit, materiaalia aikuisten rekrytointiin, eskarikampanja, www.mainiotamenoa.fi...

Mainio meno jatkui ylimääräisessä kokouksessa, jossa täydennettiin piirihallitusta. Hallitus on nyt täysilukuinen. Ja se on mainiota, jos mikä. 

Vaikka piirihallituksen paikat on nyt täytetty, tilaa osaaville ja halukkaille tekijöille on varmasti edelleen  kaikilla toiminnanaloilla. Kesäkuu ja Myötäpäivät lähenevät vinhaa vauhtia. Mötäpäivillekin kaivataan tekijöitä sekä isoihin että pieniin pesteihin. Itse olin tekemässä edellisille Myötäpäiville samoajien päiväohjelmaa. Uudet ikäkaudet oli vasta otettu käyttöön ja meillä tekijöillä oli intoa ja ideoita. Jotkut ideat jalostuivat kovinkin työläisiin muotoihin. Esimerkiksi narulabyrintistä sai ideansa muuttuva labyrintti, jonka pelinappulana toimii ihminen. Paloja maalattiin ja lakattiin yhteensä pari viikkoa. Autotallissa roikkuneesta hatusta sai ideansa oman värinen sydvest jokaiselle pelinappulalle. Kotilippukuntani johtajaneuvostoon tulija sai käteensä pahvikortin ja vanerinpalan – piirrä vanerissa oleva kuva pahviin. Kiitos. Valmistelu vei aikaa huomattavasti enemmän kuin itse päivän toteuttaminen. Tekeminen palkittiin hyvällä mielellä. Edelleen voin sanoa, että Myötäpäivät ovat olleet parasta, mitä minä olen päässyt partiossa tekemään. Vaikka olen tehnyt aikaisemminkin ja monenlaista.

Helmikuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa partioneuvostoseminaari, jonka yhteydessä partioneuvosto järjestäytyi. Kokouksessa valittiin neuvostolle varapuheenjohtajat sekä perehdyttiin kokouskäytäntöihin. Partioneuvoston kokoukset tullaan jatkossa streamaamaan Internetiin, jossa ne ovat siis suorana lähetyksenä kaikkien asiasta kiinnostuneiden nähtävillä. Pohjanmaan Partiolaiset on julkaissut omat periaatteensa partioneuvostossa toimimiselle, ne on luettavissa tässä blogissa.

Tiesithän senkin, että Pohjanmaan Partiolaisten piirihallitus on Facebookissa. Sivulla viestimme ajankohtaisista aiheista ja sitä kautta toivomme myös olevamme lähempänä lippukuntia sekä yksittäisiä partiolaisia.

Heli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!