lauantai 26. syyskuuta 2015

Kasvun ja kehittymisen esteet. Tai este. Tai yksi niistä.

Hei!

Jonkin aika sitten ihan valtakunnan tasolla pohdittiin sitä, mikä on suurin este sille, että lippukunnat eivät voi kasvaa, eivät kehittää toimintaansa tai saada kaikille halukkaille tulijoille johtajia? Piirin tasolla on asiasta keskusteltu ja kuultu ajatuksia.

Kaikista selkeimpänä yksittäisenä syynä on noussut esiin aikuisten johtajien puute.

Lippukuntiin olisi kyllä tulijoita, mutta heitä ei voida ottaa vastaan, koska aikuiset johtajat puuttuvat. Tässä tilanteessa jotkut lippukunnat ovat päätyneet pestaamaan johtajiksi sellaisia, joilla olisi vielä oikeus saada tehdä omaa partio-ohjelmaansa.

Sama tilanne on myös piirissä. Myös piiri tarvitsee aikuisia omiin pesteihinsä.


Nämä ovat jotain haparoivia ajatuksia siitä, mitä pestiin voi kuulua. Pestin vastaanottaja sommittelee aika pitkälle itse oman toimintakenttänsä yhteistyössä piirihallituksen kanssa.

Kun tämän tiedämme, ei ole oikein jäädä vain ihmettelemään. Yksittäisen partiolaisen ja ryhmänkin suorat toimintamahdollisuudet ovat aika pienet. Mutta jotain pitää tehdä.

Tämän takia piirihallitus tulee esittämään syyskokoukselle, että piirihallitukseen valitaan jäsen, jonka vastuulla olisi johtaa aikuisten rekrytoinnin ja näiden pestissä tukemisen mallien ja toimintatapojen kehittämistä. Konkreettisena tavoitteena saada tuettua lippukuntia uusien aikuisten saamisessa mukaan ja myös pohtimaan pestissä olevien tukemista.

Pestiin valittava voi järjestäytyä toivomallaan tavalla, esim. koota oma ryhmänsä.

Onko tämä sinun mielestäsi hyvä ajatus? Onko, kerro! Ellei ole, kerro sekin!


Päätöksen tästä pestistä tekee piirin kokous. Ja sen valitsemispäätöksen ehtona on tietenkin se, että tähän pestiin löytyy tehtävään halukas ihminen.
________________________________
Pestinimikkeesi olisi "Piirihallituksen jäsen, vastuullaan johtaa aikuistoimintaa".

Pestisi olisi kaksivuotinen, alkaen tammikuun 2016 alusta. Pestissä saisit tukea piirinjohtajalta, piirin varajohtajalta ja koko muulta piirihallitukselta.

Sinulta toivomme uuden oppijan avointa mieltä ja löytöretkeilijän rohkeutta.

Tässä pestissä pääset rakentamaan melkein tyhjälle tontille. Pääset määrittelemään sen, mitä aikuisuus on meidän piirissä. Järjestämme sinulle myös mahdollisuuden tutustua muihin samoja asioita tekeviin eri piireissä ja partio ulkopuolellakin.

Jos herää kysymyksiä, kysy vaikka Aakelta (antti.kerola@partio.fi).
Nettisivuilta löytyy puhelinnumerokin.

Tule mukaan ja muuta maailmaa!