perjantai 18. maaliskuuta 2011

Uutta kohti

Piirihallitukselle ehdotettiin blogin perustamista alkuvuodesta. Nyt sitten syntyi tälläinen vapaamuotoinen blogi ja kokoustiedote, jotka myös ilmestyvät piirin sivuille. Totesimme blogin perustamisesta keskustellessamme, että tämä ei vie mitään vanhaa pois, vaan avaa yhden uuden väylän.

Uutta kokeilemaan?

Itse olen innokkaana kokeilemassa kaikkea uutta ja ottamassa uusia haasteita. Hyppäsin viestintäministerin saappaisiin vuodenvaihteessa Pohjan Puhurin toimitussihteerin pestistä. Aluksi vähän hirvitti, että mitä ihmettä menin tekemään, mutta nyt tämä pesti on alkanut tuntua omalle pestille.

Partiourani haasteista mieleenpainuvimpiin kuuluu viime kesän Radio Kilke. Pääsin mukaan radiokanavan uutistiimiin. En ollut aiemmin lukenut uutisia radioaalloilla. Kahdessa ennakkotapaamisessa pääsimme harjoittelemaan sähkeen tekemistä ja sen lukemista. Kilkkeellä uutistoimituksen tehtävät sujuivat hyvin, koska olimme harjoitelleet.

Piirin toiminta tarvitsee tekijöitä koko ajan. Olisitko sinä yksi heistä? Myös pieni ja lyhyt pesti on tärkeä. Miksi et esimerkiksi voisi lähteä viikonlopuksi piirin tapahtumaan muonittamaan tai osallistua Havu-piirileirin tekemiseen? Piirin toiminnasta löytää uusia haasteita, joista varmasti saa myös tekijä hienoja elämyksiä.

Uutta viestinnässä

Piirin viestintään uutta näkökulmaa ovat tuoneet medialähettiläät: ensimmäiset medialähettiläät koulutettiin vuosi sitten. Medialähettiläät ovat 15-22-vuotiaita partiolaisia, jotka toimivat partion kasvoina ja ovat saaneet koulutusta median kanssa toimimiseen. Nyt meidän piirissämme on viisi medialähettilästä. 

Muutama viikko sitten pidetyssä tapaamisessa tyttöjen kanssa kehitettiin loistavia suunnitelmia piirin ulkoiseen viestintään, joiden tuloksista voitte lukea tämän kevään ja kesän aikana.

Tämä blogi on yksi uusi askel piirin viestinnässä. Toivottavasti Te lukijat saatte jotain uutta blogin teksteistä ja innostutte lähettämään palautetta.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!