keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Piirihallituspaikkoja auki

Olet ehkä kuullut, että piirihallitukseen kaivataan hyviä tyyppejä. Piirin syyskokous on 6.10. eli reilun viikon päästä. Tätä kirjoittaessani puuttuu ehdokkaat vielä kolmesta pestistä. Syyskokouksessa kuitenkin valitaan hallitukseen uusia jäseniä.

Piirihallitusvaaleihin on nimetty vaalitoimikunta, joka etsii ehdokkaita ja aktivoi jäsenistöä ehdokkaiden etsintään sekä vastaanottaa ehdotuksia. Vaalitoimikuntaan kuuluu kolme piirimme alueella asuvaa partiolaista, mutta silti heidän rahkeensa eivät yksin riitä sopivien ehdokkaiden löytymiseen. Tarvitsemme lippukuntien ja piirimme partiolaisten apua, jotta saamme hyvät ehdokkaat! Te olette niitä, jotka tuntevat kaikki partiolaiset!

Millaisia ihmisiä kaipaamme?

Alueryhmän puheenjohtajaksi olisi mielestäni hyvä henkilö, joka ymmärtää, millaista tukea lippukunnat tarvitsevat. Aluetyö on näkyvin toiminnanala lippukunnanjohtajan silmissä, sillä alueohjaajat pitävät yhteyttä lippukuntiin.

Talousryhmän puheenjohtajaksi tarvitaan minusta ihmistä, joka ymmärtää taloudesta jotain. Talousryhmä tukee tapahtumia ja projekteja oman talouden suunnittelussa ja seurannassa, mutta myös lippukuntia niiden hallinnossa ja taloudessa.

Projektiministeriehdokkaalla olisi mielestäni hyvä olla kokemusta partiossa tehdyistä projekteista. Projektiministerin tehtävänä on piirin kehittämishankkeiden käynnistäminen ja johtaminen yhdessä piirinjohtajan kanssa. Lisäksi projektiministeri vastaa piirin suurtapahtumaprojektien käynnistämisestä tapahtumakalenterin mukaan yhdessä piirihallituksen kanssa. Projektiministeri raportoi projekteista piirihallitukselle.

Yllä mainitut asiat ovat omia mielipiteitäni ja tehtävät ovat piirityön käsikirjasta, mutta ne ovat mielestäni hyvä ohjenuora, kun mietitään sopivia ehdokkaita piirihallitukseen. Piirihallituksen jäsen tarvitsee mielestäni vielä oman toiminnanalansa lisäksi mielenkiintoa yleisesti partioon, jotta hän ymmärtäisi ja osaisi vaikuttaa, mitä piirihallituksen kokouksissa päätetään.

Myös viestintäryhmän puheenjohtajan, piirinjohtajan sekä piirin varajohtajan pestit ovat auki. Niihinkin saa vielä asettua ehdolle, vaikka niissä on jo yksi ehdokas kuhunkin pestiin. Lisätietoja kaikista avoinna olevista piirihallituspaikoista löydät piirin sivuilta.

Ehdokkaita tarvitaan!

Toivottavasti pysähdyit jokaisen kuvaillun pestin kohdalla miettimään, olisiko sinun tuttavapiirissäsi sopivia henkilöitä. Tai olisitko jopa sinä sellainen! Jos tiedät sopivia henkilöitä, niin ota yhteyttä vaalitoimikuntaan! Vaalitoimikunta on antanut mahdollisuuden ehdottaa sopivia kandidaatteja myös anonyymisti Google Docsissa.

Piirihallitustyö ei ole rakettitiedettä, joten uskon, että jokaiselle ministerin paikalle on piirissämme sopiva henkilö, kunhan joku keksii heidät!

Nähdään Kokkolassa!

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!