maanantai 27. elokuuta 2012

Mukaan vaikuttamaan?


Kyllä nyt on mahdollisuuksia ja avoimia paikkoja tarjolla – jos siis haluat mukaan tekemisen talkoisiin päättämisen keskiöön. Edessämme on vilkas vaalisyksy. Piirin kokous kokoontuu valitsemaan jäseniä piirihallitukseen. Piirinjohtaja, piirin varajohtaja ja hallituksen jäsen, joka vastaa viestintätoiminnanalan johtamisesta ovat ainakin listalla. Lisäksi piirihallitus tulee esittämään kokoukselle, että syyskokous valitsisi myös piirihallitukseen ylimääräisen jäsenen, joka vastaa projektitoiminnanalasta. Noin kuukausi piirin kokouksen jälkeen kokoontuu keskusjärjestön jäsenkokous valitsemaan järjestölle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä partioneuvoston puheenjohtajan. Ja vielä viikko myöhemmin partioneuvosto valitsee kansainväliset asiamiehet ja viestintävaliokunnan puheenjohtajan. 

Huh – pestejä piisaa mutta tekemistä varmasti sitäkin enemmän! Kirjoittelin juuri vastauksia vaalitoimikunnan minulle lähettämiin kysymyksiin. Vastausten avulla vaalitoimikunta toivoo, että mahdollisille ehdokkaille avautuu hieman paremmin, mistä piirinjohtotehtävässä ja piirihallituksen jäsenenä toimimisessa on kyse. Vastaukset liittyen kaikkiin avoinna oleviin hallitustehtäviin ovat luettavissa piirin sivuilta.

Millainen henkilö mielestäni siis sopii piirihallitukseen taikka SP:n johtotehtäviin? Ihan ensimmäisenä mielestäni pitää olla valmius tarttua työhön. Useasti kuulee vitsailtavan, kuinka piirinjohtajan tehtävä on patsastelu- ja edustushommaa. Kyllä, on välillä sitäkin. Piirinjohtajan tehtävänä on edustaa piiriä ja pitää yhteyttä erilaisiin sidosryhmiin. Mutta ennen kaikkea piirinjohtajalla tulee olla tahtoa ja rohkeutta puuttua epäkohtiin ja kehitettäviin asioihin. Rohkeutta visioida ja tuoda visiot maan tasalle käytännön toteutukseen. Koska hallittavat kokonaisuudet ovat laajoja, ei ole ollenkaan huono juttu, jos pestiin hakeutuvalla on takanaan johtajakokemusta ja kokemusta erilaisista partiotehtävistä.

Yhdistyksen johtotehtävissä pitää tykätä vähän paperista, sähköposteista ja kokouksista.  Niitä tässä pestissä piisaa! Sähköposteihin reagointi, erilaisten dokumenttien kirjoittaminen ja kommentointi on päivittäistä.  Kalenteri täytyy viikoittain kokouksista. Paperin lisäksi tulee tykätä myös ihmisistä. Piirinjohtaja ei tee kaikkea yksin, vaan hänellä on huiman asiantunteva piirihallitus, sitoutuneet työntekijät ja hieno luottisjoukko tukenaan. Joskus työskentelytavat tai -näkemykset eroavat ja silloinkin pitää luovia eteenpäin.  Jokainen johtaa omalla persoonallaan ja myös muokkaa tehtävää kaltaisekseen, joten varmasti en osaa tehdä kaiken kattavaa listaa. Minulle tärkeää on ollut motivaatio, halu sitoutua pitkäjänteiseen työhön ja nöyryys johdettavia asioita ja mukana toimivia ihmisiä kohtaan.

Jos nyt tuntuu siltä, ettet halua lähteä ehdolle pestiin, niin tarjolla on vielä yksi mahdollisuus! Lähde mukaan Pohjanmaan Partiolaisten jäsenkokousdelegaatioon. Piirihallitus esittää syyskokoukselle delegaatiota ja nyt sinulla on paikka ilmiantaa itsesi ja tulla mahdollisesti valituksi. Mitä me odotamme sinulta? Motivaatiota, jonkinlaista kokemusta ja näkemystä piiri-/keskusjärjestötason tehtävistä, halua keskustella suomalaisen partion tulevaisuudesta. Mitä me tarjoamme? Suoranaisen pikatien päätöksenteon kabinetteihin ja jäsenkokousviikonlopun Kouvolassa. Jos kiinnostaa, niin ota yhteyttä 2.9. mennessä sähköpostitse alla olevaan osoitteeseen ja kerro, miksi juuri sinä haluat lähteä Kouvolaan! 

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!