keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Muutoksia Pohjanmaan Partiolaisten piirihallituksessa


Partiopesti on hieno paikka kokeilla omia rajojaan ja partioihanteen mukaan tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen. Se antaa myös mahdollisuuden kehittää itseään ihmisenä ja samalla valmistautua uusiin haasteisiin.

Uusien haasteiden ja itsensä kehittämisen edessä ovat piirinjohtaja Heli ja piirin projektiministeri Piitu.

Piirinjohtaja Heli Nygård  on muuttanut syksyn alkaessa Vantaalle uuden haastavan työn perässä. Heli toimii ohjauksen asiantuntijana etsivässä nuorisotyössä. Työ ei rajoitu virka-aikaan, mikä rajoittaa vapaa-ajan toimintoja. Muuttuneen elämäntilanteensa vuoksi Heli on joutunut luopumaan luottamustehtävästään. Hän jatkaa piirinjohtajana piirin ylimääräiseen kokoukseen 12.1.2014 saakka.


Uusien haasteiden edessä on myös projektiministeri Jaakko “Piitu” Piitulainen. Hänet on valittu 31.10.2013 Suomen Partiolaisten Finnjamboree 2016:n johtajaparin toiseksi jäseneksi. Tämän “once in a lifetime” -haasteen edessä hän on katsonut parhaaksi luopua projektiministerin tehtävästä ja piirihallituspaikasta. Paikka uudelle projektiministerille vapautuu 1.12.2013, valinta tehdään 12.1.2014.

Piitu on kuitenkin ilmoittanut olevansa käytettävissä talvileiri 2015 -projektin ohjausryhmän toiminnassa, mikäli piirihallitus niin katsoo. Projektin ohjausryhmä valitsee kokouksessaan 14.11.2013 keskuudestaan uuden puheenjohtajan.


Piirihallitus on näiden muutostenkin keskellä kenties vahvempi kuin koskaan. Vaikka hallituksessa on useampi uusi jäsen, on joukossa edustettuna roppakaupalla kokemusta partiosta ja elämästä. Siksi piirin johtopaikoille tulevat voivat tarttua pestiin luottavaisesti - tämä joukko on luvannut tarjota tukensa uusille jäsenille!


Piirin johtopaikkojen täyttäminen on haastava, mutta mahdollinen tehtävä. Jotta tammikuussa kokoontuva piirin ylimääräinen kokous saisi kaiken mahdollisen liikkumavaran, on myös piirin varapuheenjohtaja Antti “Aake” Kerola ilmoittanut paikkansa olevan auki täyttämistä varten ylimääräisestä kokouksesta alkaen. Aake on ilmoittanut olevansa tarvittaessa käytettävissä piirin johdossa avautuneisiin tehtäviin. Näin ylimääräinen kokous voi valita joko kokonaan uudet henkilöt piirin johtajiksi tai etsiä muita vaihtoehtoja.


Piirin johtajat haluavat korostaa, että tässä kokonaisuudessa, kuten edellä olevasta tekstistä näkyykin, on turha etsiä minkäänlaisia dramatiikan itujakaan. Partioliike on liike, johon kuuluu sisäänrakennettuna mahdollisuus nopeisiinkin muutoksiin. Se on yksi partion suurista haasteista ja myös sen mahdollisuuksista.


Partiopiirin parhaat näköalapaikat ovat nyt jaossa! Ne eivät sijaitse norsunluusta tehdyssä tornissa vaan partion, partiolippukuntien tukemisen keskiössä. Tule näkemään, tekemään ja kokemaan, mitä on pohjanmaalainen partio tänään! Samalla saat näkymän myös valtakunnan tasoon ja rajojen ylikin.Oulussa, 13.11.2013,Heli Nygård,
piirinjohtaja,
Pohjanmaan Partiolaiset ry 

Antti Kerola,
piirin varajohtaja,
Pohjanmaan Partiolaiset ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!