perjantai 31. tammikuuta 2014

Partioviikolla kaikki näkyvät!

Partioviikolla tunnetusti partio näkyy erityisen paljon katukuvassa ja tiedotusvälineissä. Sovitaanko meidän piirin partiolaisten kesken, että jokainen viettää jotenkin partioviikkoa ja näyttää partiolaisuuttaan? Tässä muutamia esimerkkejä, miten viettää huhtikuussa partioviikkoa yksin, ryhmässä tai lippukunnan kanssa!

Yhdessä parempi maailma

Huhtikuussa pyörii partiolaisten valtakunnallinnen kampanja, jossa haastetaan partiolaisia tekemään maailmasta yhdessä paremman paikan. Kampanjassa tehdään paikallisesti hyviä tekoja. Teot voivat olla pieniä tai isoja, tehtyjä ryhmässä tai yksin. Pääasia, että tarkoitus on hyvä!

Myös ei-vielä-partiolaisia haastetaan tekemään hyvää! Hyvät työt kerätään yhteiselle kampanjasivustolle, jossa voi haastaa myös muita. Sivustolla on myös lippukunnille kilpailu, jossa leikkimielisesti kisataan hyvien töiden määrästä. Hyvistä töistä esimerkkejä on roskan poimiminen kotimatkalla, talkoisiin osallistuminen, ystävän kehuminen, verenluovutukseen kannustaminen (muista VeriGuud, joka alkaa 22.2!), kiusaamiseen puuttuminen tai vaikka ohjelman järjestäminen toiselle laumalle. Yhdessä parempi maailma -kampanjaan on tulossa valmista laadukasta materiaalia, joten pysy kuulolla helmikuun loppupuolella!

Samoajien ja tarpojien kaverit mukaan!

Samoajia ja tarpojia varten on piiristä luvassa vinkkejä siihen, miten partioviikolla voi kutsua kaverit mukaan tutustumaan partioon ja mitä silloin voi tehdä. Luvassa on vauhdikasta ja hauskaa puuhaa! Partioon kaverien tutustuttamisesta on se ilo, että kaverit näkevät, mitä partiolaiset touhuavat ja ehkä heistä joku innostuu myös partioon! Kavereita voi tietysti kutsua myös muutkin ikäkaudet tai voitte vaikka jo ystävänpäivänä järkätä kaverien kutsumiskerran! Mikäli ei innoltaan pysty odottamaan piirin vinkkejä, niin kannattaa tsekata vaikka ystävänpäiväviikkoa varten vinkkejä kaikille ikäkausille Toimintavinkit-sivuilta.

Näkyvyyttä lehtiin?

Partioviikko on oiva ajankohta sille, että ollaan esillä paikallislehdessä. Aiheena voi olla vaikka Yhdessä parempi maailma -kampanja, yleisesti mitä partio on tai vaikka mitä lippukuntanne aikoo tehdä tulevana kesänä! Partiota kannattaa pitää esillä, sillä useimmiten partioon liittymisen esteenä on se, ettei tiedetä, missä sitä harrastaa. Samalla kannattaa tsekata, että lippukunnanjohtajan yhteystiedot internetissä ovat ajantasalla.

Kevätkokouksen yhteydessä järjestettävässä talvi-Hehkussa on tarjolla koulutusta median kanssa toimimisesta. Media hyvässä ja pahassa kannattaa ottaa suunnaksi 22.3. ja näin parantaa viestintätaitoja!

Toivottavasti partioviikolla mediaseurannan osumissa on huimia juttuja ja teillä on kiva partioviikko!

Satu
Viestintäryhmän puheenjohtaja

PS. Partioviikko on oiva hetki tehdä Mainio-merkin aktiviteetteja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!