maanantai 18. elokuuta 2014

Kiitos kesäleirilippukunnat!

Tervehdys, kesäleirin järjestäneet lippukunnat!

Partion ehkä paras juttu on kesäleirit. Ainakin itselläni ne ovat jääneet parhaiten mieleen.
Olin ensimmäisellä partioleirilläni n. yhdeksänvuotiaana. Leiri kesti koko viikon. Nukuimme teltoissa, yhtenä yönä herätettiin leirikasteeseen. Puolessa välissä oli vierailupäivä. Olisin silloin halunnut kotiin, tuli hirvittävä koti-ikävä! Onneksi äitini oli tuolloin viisas ja sai minut muuttamaan mieleni ja palaamaan leiriin.
Kuvassa olen intiaani-teemapäivänä leirillä. Jostain ihmeen syystä luulin, että partiohuivia pitää pitää kertaalleen taitettuna! Siksi huivi näkyy tuollaisena nöpöpnä kaulassa.
Viimeisenä iltana saimme porilaisia. Ne olivat hyviä, lämmitettyjen ranskanleipien välissä paistettu makkaransiivu! Iltaohjelmasta en muista mitään. Tästä voi päätellä, että ruoka oli pääasia, ohjelma oli jotain ruokailujen välissä olevaa täytettä :) 

No, oikeestihan se ei ole näin. Partio-ohjelma on leireillä pääosassa. Leireilla partio-ohjelman aktiviteetteja saadaan tehtyä aivan eri tahdilla kuin vaikkapa koloilloissa. Sama pätee kyllä retkiinkin. 

Partioleiri antaa huippuelämyksiä, myös niinä ikävinä ja sateisina päivinä. Siellä saadaan kokemuksia selviämisestä. Jos herää yöllä siihen, että teltan pohja on muuttunut järveksi ja sitten selviää siitäkin yöstä, oppii monia asioita. Ainakin sen, että teltta on pystytettävä oikein ja ehkäpä jonkinlainen ojakin olisi syytä teltan ympärille kaivaa.

Kiitos sinulle, johtaja, joka mahdollistit lippukuntasi jäsenille kesäleirin! Ja kiitos sinulle, aikuinen, isä, äiti, mummi, kummi, vaari, veli tai muu partiolaisen sukulainen: kiitos, kun lähdet avuksi keittiöön tai ohjelman tekemiseen.

Ilman teitä eivät piirimme partiolaiset olisi saaneet kokea tänä kesänä sitä, mikä partiossa on ehkä se kaikkein paras juttu. 

terveisin,

Aake,
piirinjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!