perjantai 15. joulukuuta 2017

Näillä vinkeillä keräät euroja Tempuksen leirimaksua varten

Moni lippukunta kohdisti adventtikalentereiden myyntituotot piirileiri Tempuksen matkakulujen kattamiseen tai lippukuntalaisten leirimaksun pienentämiseen. Mutta miten lippukunta, partioryhmä tai yksi partiolainen voi vielä kerätä varoja leirimaksukuluihin ihan jokaisena vuodenaikana? Pihauksen varainkeruuvinkeistä vastasi taloudesta ja yhteiskuntasuhteista vastaava piirihallituksen jäsen Kaisa. Nyt onkin aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen, ettei ensi vuoden huikein partiojuttu vain mene sivu suun…

Partioryhmä voi varata kaupasta tai torilta myyntipöydän mille tahansa vuoden perjantaille, ja myydä herkullisia leivonnaisia viikonlopun kahvipöytään. Myös laskiainen, ystävänpäivä, pääsiäinen ja vappu ovat sesonkileipomisen aikaa. Monessa kaupassa etsitään tällä hetkellä vielä paketointitonttuja joulunalusviikonlopuille. Näppäräsorminen paketoi useamman paketin muutamassa minuutissa, ja siisteistä paketeista kilisee mukavasti euroja kassaan. Näin joulun alla ehdit myös keräämään leirimaksueuroja esimerkiksi siivoamalla mummulle, leipomalla pipareita kummille tai vahtimalla naapurin lapsia vanhempien käydessä jouluostoksilla.

Kevään tullen lippukunta voi järjestää monenlaisia tapahtumia ja tempauksia, joissa leirikassaa saa kartutettua. Miltä kuulostaisi esimerkiksi makkara- ja mehunmyyntikoju kevään hiihtotapahtumassa? Tai jos huoltajien joukosta löytyy hyvä suksien voitelija, voisi suksienvoitelu käydä kaupaksi hiihtoloman alusviikolla, esimerkiksi hiihtomajan pihamaalla toteutettuna. Pääsiäisen ja vapun tienoilla myydä voisi pihamaan haravointia ja siivoustalkoita, vapun aikana taas varmasti herkullinen sima ja kotitekoiset munkit käyvät kaupaksi.

Kevätauringon alkaessa paistaa myös ikkunanpesupalveluiden tarvitsijoita alkaa taas löytyä. Tehkää ilmoitus lähikaupan mainostaululle tai paikallislehteen, ja tarvitsijat löytävät teidät! Tähänkin projektiin kannattaa kuitenkin varautua kunnollisilla välineillä. Kevään tullen linnunpöntöt käyvät kaupaksi, niitä voi myös olla rakentamassa lapsi- tai perhetapahtumassa myyntiin yhdessä osallistujien kanssa. Voitte myös siivota pieneksi jääneitä, mutta vielä käyttökelpoisia partio- tai retkeilyvarusteita omista kaapeista, ja myydä ne eteenpäin lippukunnan facebookryhmässä tai vaikkapa koko lippukunnan yhteisessä tapahtumassa.

Touko-kesäkuun juhliin etsitään myös apukäsiä kahvin tarjoiluun tai tiskaamiseen. Myös kesämökkien kevättöissä tai kotipihojen haravoinnissa voidaan tarvita apua. Ja ennen leiriä ennätät vielä surruutella useammankin ruohonleikkuu-urakan!
Muutamilla paikkakunnilla etsitään myös erilaisia ryhmiä tekemään tienvarsisiivouksia, ja isommalla porukalla urakka saattaa sujua päivässä tai parissa. Ja vielä hetki ennen leiriäkin ehtii talkoilla saunavihtoja, ja myydä ne juhannussaunojille…

Jos talkoilusta innostuneita löytyy esimerkiksi lippukunnan vanhemmista, tyhjä autotalli ja välineet renkaiden vaihtoon tuottavat renkaidenvaihtopalvelun muodossa kohtuuvähällä vaivalla kivasti euroja. Tämä tietysti vaatii myös ennakkotyötä ajanvarauspalvelun järjestämisessä.
Jos juhlit syntymäpäivää ennen leiriajankohtaa, voi myös synttärimuistamiset pyytää leirimaksua tai vaikka tarvitsemiasi retkivarusteita silmällä pitäen.


Entä mitä voin tehdä yksin leirimaksun kokoon saamiseksi? Paljonkin. Ensinnäkin kerro leiristä, ja halustasi osallistua sille, aivan kaikille. Näin joulun alla asiasta kannattaa myös kirjoittaa joulupukille, ja vinkata mummulle, kummille, ja muille mahdollisille joululahjalla sinua muistaville: “lahjaeurot voisi käyttää vaikka ensi kesän leirimaksuun, konvehtirasiasta ei jää läheskään niin pitkäaikaisia muistoja…”

Jos leirimaksusta uupuu vielä, voi perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi tukea leirimaksuun tai leirivarusteisiin hakea myös oman seurakuntasi diakoniatyöltä, Pelastakaa lapset ry:ltä tai Diakonissalaitoksen avustustoimikunnalta. Lisätietoa, hakukriteerit ja avustuslomakkeet löydät heidän omilta sivuiltaan. 

Myös lippukunnan kanssa voi neuvotella siitä, onnistuisiko leirimaksun maksaminen useammassa osassa, jolloin leirimaksun keräämiselle jäisi enemmän aikaa. Piirileirillä on myös käytössä erityinen stipendirahasto, josta leirimaksutukea voi hakea taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Tästä voit lukea lisätietoa Tempuksen omilta sivuilta.

Näemmehän me piirileirillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!