torstai 22. maaliskuuta 2018

Pohjalainen talvileiriunelma saa jatkoa

Onko se... voiko se olla.. kyllä se voi! Piirin talvileiri tulee taas!

Aika monet Pihauksen blogitekstit näyttävät käsitelleen leirejä - niin haaveilua, suunnittelua, toteutusta kuin leirin jälkeistäkin elämää. Edeltäjäni edeltäjä Pekka kirjoitti Pihauksessa huhtikuussa 2014 pohjalaisesta talvileiriunelmasta

"Pohjanmaan Partiolaisten tavoitteena on, että meillä talvileiristä tulisi kesäpiirileirin ja Myötäpäivien tapainen tasaisesti toistuva koko piirin kokoava tapahtuma." 

Ilokseni voin ilmoittaa, että perinnehän tästä tulee! Seuraavan kerran talvileireilemme pääsiäisenä 2021! 

Ainakin pääsiäisenä 2015 lunta riitti. Kuva: Janne Seppänen.

Nyt on siis loistava hetki alkaa suunnitella, miten teidän lippukunnassa voitaisiin opetella talvileireilytaitoja ennen piirin talvileiriä. Vaikka tänä talvena leiri olisikin jäänyt väliin, ei huolta, sillä vuoteen 2021 mennessä tässä välissä on ehtinyt olla kaksi kokonaista lippukuntaleiritalvea. 


Jos lippukuntanne toimintakalenterissa olisi ensi talvena talvileirin kokoinen rako, kannattaa haaveilu ja visiointi aloittaa jo nyt. Aikaisin aloitettu etukäteisuunnittelu helpottaa varsinaista leirin suunnittelua. Niin osallistujia kuin tekijöitäkin on helpompi saada, kun leirin ajankohtaan osataan edes kuukausitasolla varautua.  

Kuva: Janne Seppänen.


Varsinainen suunnittelu on myös hyvä käynnistää hyvissä ajoin – ajankohta ja leirin kohderyhmä ovat ainakin tärkeitä tietoja osallistujille. Vaikka talven 2021 piirileirin kohderyhmä ei vielä ole tiedossa, kannattaa lippukunnassa kuitenkin järjestää talviretkeilyn mahdollisuus kaikille ikäkausille.  

Suunnitelmia seuraa totta kai leirin toteutus! Leirin jälkeen - luontevana, mutta helposti unohtuvana viimeisenä vaiheena - on vielä purku. Leirin jälkeinen purkukeskustelu tai -kokous tekijöiden kesken tarjoaa oppimismahdollisuuksia ja ideoita tulevaa varten. Kun ensi talvena pidätte leirin jälkeen purkukokouksen, voitte vielä huomata, mitä asioita kannattaa talvella 2019-2020 kertailla, jotta lippukuntanne on parhaassa mahdollisessa leirikunnossa pääsiäisenä 2021. 

Piirin seuraavan talvileirin varsinaista suunnitteluvaihetta käynnistellään vuonna 2019.  Toki jo nyt saa ja kannattaa haaveilla!


Aurinkoista kevättä toivotellen, 
projekteista vastaava hallituksen jäsen Essi-Siili 

Ps. Jos pestihammasta kolottaa jo hieman aiemmin, kannattaa olla tarkkana ja seurata piirin viestintäkanavia - piirirekry iskee taas pian! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!