maanantai 6. elokuuta 2018

Partiosyksy tulee, ja niin tulevat kurssitkin - olisiko tämän syksyn koulutuksissa paikka juuri sinulle?

Hei, hyvä Pihauksen lukija! Karppi taas täällä näppäimistön äärellä ja aiheena mikäs muu kuin koulutus. Pidä partio-osaamisesi ajan tasalla ja kouluta itseäsi tulevallakin kaudella, eikös niin?

Koulutuksen saralla olemme viettäneet hiljaista ja rauhallista kesää. Itse olen syyllistynyt partiosähköpostin avaamisen pariin otteeseen, talkoiluun ja piirileirilläkin tuli pyörähdettyä, mutta muuten olen antanut itselleni luvan pitää vapaata pestistä. Aina välillä onkin hyvä pysähtyä keräämään voimia, jotta jaksaa antaa sen 110%.

Kesä ei suinkaan ollut täysin hiljainen, kuten osa tietääkin keväällä aloitettiin piirissämme pitkästä aikaa monimuotoinen partiojohtajien peruskurssi ja yksi sen tapaamisista pidettiin Tempuksella. 

Monimuotoinen kurssi on tarkoitettu niille aikuisille, joille perinteinen kurssi ja sen leiriosan suorittaminen on ongelmallista esimerkiksi aikatauluista johtuen. Vastaanotto on ollut hyvä ja vastaavaa kurssia tullaan suunnittelemaan myös ensivuodelle.

Nyt kesä ja sen mukana Tempus18 ovat takanapäin, ja edessä odottaa jo vilkas partiokausi. Uusien metkujen myötä on taas aika tsekata lippukunnassa kaikkien pestit ja koulutukset. 

Piiri tarjoilee tänäkin vuonna aina upeat akela- ja sampokoulutukset supe- ja seikkailijajohtajille, sekä partiojohtajien peruskurssin (PJPK:n). Lisäksi tarjontaan kuuluu Järvi-Suomen Partiolaisten kanssa tehtävä partiokouluttajakoulutus (PKK) niille, jotka haluavat kehittyä johtajina ja auttaa muita kehittymään. Kerrottakoon myös, että koulutusryhmämme on lanseeramassa uudet pestimerkit kaikille PKKn suorittaneille...

Mikäli edellä mainitut koulutukset on jo plakkarissa, tarkistakaa myös SP:n koulutustarjonta. Viime aikoina Kolmiapila-Gilwell (Ko-Gi) on vetänyt paljon piirimme nuoria tekijöitä mukaan.

Hyvää alkavaa partiosyssyä!

- Antti Karppi


Ps. Lisätietoa piirimme koulutustarjonnasta löydät piirin Koulutus-sivulta.
Pps. Tiesitkö, että partiokoulutuksista voit saada myös opintopisteitä toisen ja kolmannen asteen opintoihisi? Siitäkin löydät tietoa piirin sivuilta Opintopisteytetyt todistukset -sivulta. 
Ppps. Se juttu vielä, että piirin koulutuksien (ja muiden tapahtumien) aikataulut pääset näkemään piirin Tapahtumat-sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!