keskiviikko 2. toukokuuta 2018

#partioviikonpäätteeksi

Partioviikolla juhlimme partiolaisten suojeluspyhimystä Pyhää Yrjänää, mihin jokaisella lippukunnalla lienee omat perinteensä. Miten viikko näkyi juuri teidän lippukunnassanne, kysyy piirinjohtaja Saija.

Tänä vuonna partiolaiset täyttivät sosiaalisen median profiilikuvilla, jonka kehyksissä toivotettiin hyvää partioviikkoa ja vanhoilla partiovalokuvilla, jotka merkittiin tunnuksella #partiontakii. Partiovalokuvien kera kerroimme ystävillemme ja seuraajillemme, että mitä partio on meille antanut ja mitä olemme partiossa oppineet. Uskon, että monikaan ei-vielä-partiolainen ei ole voinut välttyä näkemästä näitä päivityksiä.

Partioviikko on mainio hetki tulla ulos koloilta ja tehdä partiotoimintaa näkyväksi. Tätä näkyväksi tekemistä tarvitsemme, koska se on erinomainen keino kertoa siitä mitä teemme ja mitä olemme. Herättää kiinnostusta partiotoimintaan ja kasvattaa jäsenmäärää sitä kautta. Samalla kun teemme partiotoimintaa tunnetuksi, edistämme myös partion arvostusta harrastuksena ja partiotoiminnan tukemista.

Oman lippukuntani jamboreeryhmä on varainhankintana vaihtanut nyt kaksi viikkoa renkaita. Olen ollut kolme kertaa paikalla rahastamassa/ kahvittamassa/ jututtamassa asiakkaita.
Asiakkaat kertoivat valinneensa partiolaisten tukemisen tämän tempauksen kautta muun muassa seuraavin sanoin:
  • Loistava harrastus, hienoa, että nuoret oppivat liikkumaan luonnossa 
  • Haluan tukea partiolaisten toimintaa, koska se on monipuolinen harrastus 
  • Olen ollut joskus nuorena partiossa ja siksi haluan olla tukemassa toimintaa 
  • Olisin voinut vaihtaa renkaat itse, mutta kun näin, että partiolaiset tarjoavat tätä palvelua halusin tukea hienoa harrastusta tätä kautta 
Hyvältä kuulostaa, eikös vain? Partioviikon aikana piirimme alueelta taas nousi esille esimerkiksi Kannuksen partiolaisten tempaus, jossa partiolaiset yöpyivät koulun pihalla. Mitä sinä teit partioviikolla? Edistikö tekemisesi partion näkyvyyttä? Muistitteko laittaa tempauksestanne kuvia sosiaaliseen mediaan? Entä kutsuitteko lehdistöä paikalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!