maanantai 30. toukokuuta 2011

Kasvua!

Jossain on laskettu, että tällä kehityksellä partiotoiminta on kadonnut kokonaan noin neljänkymmenen vuoden kuluttua. Se siitä sitten. Vai kuulostaako siltä että kasvua tarvitaan? Pitäisikö jäsenmäärän lasku saada pysäytettyä? Kyllä, mikäli halutaan että partiota on jatkossakin.

Viikko sitten joukko aiheesta kiinnostuneita kokoontui Ylöjärvelle, Tampereen kupeseen pohtimaan kasvuun ja aikuisuuteen liittyviä asioita. Kokemuksia jaettiin ympäri Suomea ja saimme taas kuulla kuinka britit saivat järjestönsä jäsenmäärän kasvuun.
Myöskään briteillä tuloksia ei saavutettu hetkessä, mutta ei myöskään odottelemalla. On siis tartuttava toimeen, tehtävä suunnitelma ja määriteltävä tavoitteet, mihin pyritään. Kasvu koskettaa kaikkia. Toivottavasti.

Partiossa pysymisen aikaa halutaan pidentää ja partion halutaan houkuttelevan mukaan myös uusia lapsia ja nuoria ja aikuisia. Brändin on siis oltava kunnossa ja on hyvä näkyä raikkaasti ja houkuttelevasti ulospäin. Vähintään yhtä tärkeää on se, että pystymme lippukunnissa tarjoamaan toimintaa, joka vastaa odotuksiin.

Piirin ja erityisesti aluetyön tärkeimpänä tehtävänä on tukea lippukuntia partiotoiminnan toteuttamisessa. Partio-ohjelma on uudistettu ja se on käytössä kattavasti piirin alueen lippukunnissa. Vai onko? Miten meillä menee? Alueryhmä järjestää taas elokuussa Hehkut eli tapaamiset lippukuntien johtajistoille. Tänä vuonna tarjoamme mahdollisuuden pureutua neljän ikäkauden toteuttamiseen ja aikuisuuteen. Aiheena siis ohjelman soveltaminen käytännössä. Tule mukaan vaihtamaan kokemuksia ja hakemaan tukea pestiisi! Ja syömään lättyjä.

Tinde, alueministeri

PS: Kasvuun liittyvien asioiden pohdintaa jatkamme yhdessä syyskuussa piirin omassa kasvun pyöreässä pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!