keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sota yhtä miestä kaipaa

Piirihallitus kokoontui kesäseminaariin, ensin Oulun Tuulenpesään ja sieltä frisbeegolfin kautta Tyrnävälle, Hannuksen Piilopirtille. Esityslistalla oli pituutta taas tuttuun tapaan muutama sivu. Tiukan kokoustelun lisäksi ehdimme viettää myös laatuaikaa yhdessä rentoutuen, tarkoituksena muun muassa ladata akkuja tulevaa syksyä varten. Minua muistutettiin kesäseminaariviikonlopun aikana blogin kirjoitusvuorostani. Aluksi pääni oli aivan tyhjä (jos siellä vieläkään on mitään), enkä tiennyt mistä kirjoittaa. Yritin jopa skipata oman vuoroni, mutta sitten pakon edessä pitäydyin sovitussa. Aloin miettiä menneen viikonlopun tapahtumia.

Frisbeegolf oli minulle aivan uusi tuttavuus. Yleensä käytössä on, mallista, muovista ja painosta riippuen kolmea erilaista frisbeetä: draiveri, lähestymiskiekko ja putteri (nimet niin kuin ne äännetään). Meillä oli käytössä vain kaksi mallia. Draiverilla on tarkoitus saada vauhdikkaita, pitkiä heittoja eli draivia hommaan. Putteria taas käytetään lähietäisyydeltä puttaamiseen. Tuttuja termejä pallogolfista, kuka sitä sitten harrastaakin.

Pelasimme kahdella joukkueella. Joukkueena katsoimme ja mietimme yhdessä seuraavaa heittoa. Mistä kautta kannattaisi heittää, jotta edessä oleva koivu saadaan kierrettyä ja heitosta tulisi mahdollisimman pitkä ja tarkka. Jokainen teki oman yksilöllisen suorituksen joukkueen hyväksi. Tavoite ja suunta oli kaikilla sama; saada frisbee maalikoriin.

Piirihallituksessa toimimme yhtenä joukkueena ja meillä on yksi yhteinen tavoite: piirin hyvinvointi. Kaikki katsomme samaan suuntaan vaikka hieman eri näkökulmista. Mietimme, mitä ja miten seuraavaksi kannattaa toimia, jotta tuo yhteinen tavoite saavutetaan. Sillä kun lippukunnat voivat hyvin, voi myös piiri hyvin ja meidän tavoite on saavutettu.

Ajattelin tuossa frisbeegolfissa, että jos en onnistukaan suorituksessani, niin ”ei sota yhtä miestä kaipaa”. Samaa mietin, kun yritin skipata kirjoitusvuoroni. Toisen maailmasodan päättymisestä on kulunut reilut 60 vuotta, ja se kaipasi silloin jokaista miestä ja naista. Vaikka nyt ei olekaan kysymys sodasta, tarvitaan meidän kaikkien panosta yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Toiminta on eri toiminnanalojen välistä yhteistyötä, jossa kaikki tarvitsemme toisiamme.

Alueryhmä on tiiviissä yhteydessä lippukuntiin, kyselee ja kuulostelee heidän kuulumisiaan ja tarpeitaan. Ohjelma- ja koulutusryhmä pyrkivät, yhdessä ja erikseen, vastaamaan näihin lippukunnista tuleviin tarpeisiin. Viestintä tukee ja talous mahdollistaa toimintaa. Projektitoiminnanala on käynnistämässä eri toiminnanalojen välistä yhteistyötä ja näyttämässä yhteistä suuntaa. Ja kaikkein ylinnä häärää piirihallitus.

Niin kuin hyvin pelatun frisbeegolfin jälkeen kaipaa palauttavaa hetkeä, tulee meidän myös partiossa välillä keskittyä voimien keräämiseen. Kesäleirit ja -retket jäävät kyllä mieliimme ikimuistoisina tapahtumina, mutta joskus on myös ihan terveellistä jättää joku partiotapahtuma väliin ja sanoa ”ei kiitos”. Mutta vain siksi aikaa, että saa akut ladattua ja jaksaa taas painaa kohti uusia seikkailuja.

Aurinkoista partiokesää kaikille!

Jari ”Huhtis” Huhtakallio, piirin varajohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!