keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tervehdys vasurilla!

Itse huomaan aina silloin tällöin kertaavani mielessäni, miksi partiopiiri on olemassa. Miksi pitää olla näinkin suuri organisaatio lippukuntien ja keskusjärjestön välissä! Onko se perinne, onko se tapa vai vakiintunut käytäntö? Samalla olen pohtinut oman ja lähellä toimivien pestejä – onko niille tarvetta?

Joka kerta olen päätynyt siihen, että piiriä tarvitaan. Ei siksi, että sellainen pitäisi olla, jotta lippukunnat saavat äänensä kuuluviin keskusjärjestössä. Vaan siksi, että lippukunnat tarvitsevat piirin tukea. Ainakin joku, ainakin joskus.

Piiri tarjoaa koulutusta, ohjelmaa, tapahtumia. Siis tukea lippukunnille. Ainakin tämä on piirin tehtävä. (Se, että hoitaako piiri sen tehtävän hyvin, huonosti tai hyvin huonosti on sitten toinen kysymys.)

Tämän ja monta muuta asiaa haluaisin selvittää.

Olemme piirin varajohtaja Elinan kanssa tehneet päätöksen: haluamme käydä kättelemässä jokaisen piirin alueella toimivan lippukunnan jokaisen johtajan kättä! Haluamme tavata teidät ja kuunnella. Ja keskustella. Teidän ehdoillanne. Meillä on jotain tuomista mukanamme mutta pääpaino on siinä, että me kuuntelemme.

Urakka on suuri ja siihen tarvitsemme apua!

Kertokaa, missä ja milloin haluatte tavata. Muistakaa samalla, että joudumme suunnittelemaan liikkumistamme hurjan laajan piirimme alueella paljon etukäteen. Tässä vaiheessa jo toivon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä sille, että kaikki, jos mikään, ei mene just niin kuin on suunniteltu. Varmasti joudumme ehdottamaan uutta aikaa, kun yritämme saada sopimaan tapaamisia samalle suunnalle.

Kutsukaa paikalle ne johtajat ja partiolaiset, jotka teidän mielestänne siellä pitää olla. Ne, joita kannattaa kuunnella. Tai nähdä. Tai kokea. Tai mitä vain.

Ja huom! Vaikka ehkä otamme teihin suoraan yhteyttä, emme tule väen vängällä emmekä viekkauvella ja vääryyvellä!

Aikaa meillä on tämä vuosi 2015. Tarvittaessa jatkamme ensi vuoden puolella.

Meidän toiveena on nähdä teidät. Kuunnella. Ja ottaa meistä yhteinen ”scoulfie” (eli partioryhmäkuva meistä kaikista).
''

Nyt voi jo ehdottaa treffejä! Olisi kiva nähdä! Puhaltaa samaan hehkuun.

t. Aake,
piirinjohtaja

1 kommentti:

  1. Huh mikä urakka, mutta tää on kyllä tosi hieno juttu! Innolla odotan et tuutte vierailulle meidän lippukuntaan!

    //Kaisa

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!