lauantai 6. kesäkuuta 2015

Piirihallituksen kesäseminaari Kokkolassa

Piirihallitus kokoontuu vuoden aikana erilaisissa tilanteissa. Toimintakauden aikana meillä on kokouksia noin kerran kuukaudessa. Tämän lisäksi meillä on ”tapaamisia”- epävirallisempia mutta etukäteen sovittuja. Ja sitten meillä on kesäseminaari. Kaikkien näiden tarkoituksena on mahdollistaa tehtävämme eli Pohjanmaan Partiolaisten johtaminen. Tähän tehtävään tarvitaan tapaamisia, toinen toiseemme tutustumista ja asioiden valmistelua.

Vuoden 2015 kesäseminaari suuntautui Villa Elbaan Kokkolaan kesäkuun viides ja kuudes päivä. Perjantai-iltana meillä oli yhdessä ulkoilua ja rentoa olemista – tätä koemme tarvitsemamme, jotta voisimme toimia ryhmänä. Kokkolassa oli vielä aika kylmä ilma mutta onneksi poutaa. Ja kaunis auringonlasku!

Lauantaina aloitimme työpistetehtävillä: piirihallituksen jäsenet ja työntekijät kiersivät pareina miettimässä ajankohtaisia kysymyksiä. Työskentelytapa koettiin tehokkaaksi ja motivoivaksi joskin aikaa tuntui olleen liian vähän. Lounaan jälkeen jatkoimme työskentelyä hiukkasen aikaa ja sitten aloitimme varsinaisen kokouksen.

Kokouksen asialistalla oli asioita, joita olimme aamuna valmistelleet – käsittely oli niiden osalta melko joutuisaa. Käyn tässä asiat pääpiirteissään läpi.
Välillä pitää tähdätä tarkasti - kohti päämäärää!

Noste tukee kasvua

Mainiota Menoa- kasvuprojektin (2012-2014) loppuraportti saatiin viimeinkin hyväksyttyä. Hieno juttu! Se esitellään piirin jäsenlippukunnille viimeistään syyskokouksessa.

Sitten käsittelimme piirin käynnissä olevaa kasvuhankkeen toista vaihetta, Nostetta. Päätimme muuttaa projektiryhmän rakennetta. Muutoksen tavoitteena on tehostaa työskentelyä ja keventää rakennetta.

Jatkossa Noste-kasvuprojektin projektiryhmän (jatkossa puhumme piirin kasvuryhmästä) muodostavat piirin koulutus-, viestintä-, ohjelma- ja alueryhmien edustajat. Aikaisemmasta poiketen ryhmän jäsenen ei tarvitse välttämättä olla edustamansa ryhmän puheenjohtaja. Ryhmät valitsevat edustajansa kesän ja alkusyksyn aikana.

Aikaisemmasta poiketen kasvuryhmän puheenjohtaja on yksi näistä neljästä. Kuulostaako tehokkaalta? Minusta ainakin kuulostaa! Meillä on lupa odottaa mahtavaa Nostetta piirin toiminnalle.

Kasvuprojektista päätimme vielä, että sille asetetaan ohjausryhmä. Se mm. tukee projektiryhmää ja auttaa projektin tuotteiden jalkauttamisessa lippukuntiin. Ohjausryhmään tullaan hakemaan myös lippukuntien edustajia. Tästä tarkemmin lisää myöhemmin!

SP:n jäsenkokous 2016 Pohjanmaalla ja Oulussa

Suomen Partiolaisten jäsenkokous 2016:n johtoon valittiin viikko sitten partiojohtaja Laura Ritola. Laura oli nopeasti tuottanut piirihallitukselle ensimmäisen raporttinsa, jossa kuvaili tulevia suunnitelmiaan ja esitti piirihallitukselle kysymyksiä. Piirihallitus vastaili parhaansa mukaan. Päällimmäisenä ajatuksena meillä on se, että Laura ja hänen tiiminsä saa meidän täyden luottamuksen ja tuen. Lauran ja hänen tiiminsä työnä meille tulee mahtava tapahtuma! Seuratkaa viestintäkanavia!

Suomen Partiolaisten toimintasuunnitelma 2016

Käsittelimme tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa peilaten oman kaksivuotissuunnitelmamme toista vuotta SP:n suunnitelmiin. Teemme joitain tarkennuksia syksyyn mennessä.

Tulemme myös julkaisemaan toimintasuunnitelmamme yksityiskohtaisen esityksen. Tarkoitus oli julkaista se jo keväällä mutta matkalla on ollut hieman viivästystä. Pahoittelumme tästä. Toisaalta ehkäpä siinä on tapahtunut jalostumista odotusaikana. Seuratkaa tässäkin tapauksessa viestimiä!

Syys-Tuulevat 2015 lähestyy

Tuulevien vastuuhenkilöt julkaisivat lopullisen ohjelman. Tuulevathan järjestetään syksyllä 14.-16.8. Vaasassa. Ohjelma on jälleen monipuolinen. Sinne kannattaa osallistua jo pelkästään kokouspaikan vuoksi. Lisää tietoa tulossa!

Piirin sääntöjen uudistaminen

Sitten keskustelimme piirin sääntöjen uudistamisesta. Totesimme, että tarvetta on nopeaan korjaukseen ja laajempaan korjaukseen. Haluamme esittää piirin kokoukselle nopean muutoksen tärkeyden ja käydä siitä keskustelua. Samalla käynnistämme laajemman uudistuksen, joka sijoittunee seuraaville kahdelle vuodelle. SP:n säännöt ovat muuttumassa ja koemme, että annamme sen päivittyneen hengen vaikuttaa myös omiin sääntöihimme.

Kirjoitan toisessa yhteydessä muutoksesta laajemmin. Tiivistäen tarkoituksena on toisaalta piirihallituksen toiminnan tehostaminen, toisaalta sääntöjen käsitteistön päivittäminen ja selkeyttäminen sekä piirin tehtävän, lippukuntien tukemisen kirkastaminen.

Tavoitteena napakymppi mutta yleensä hyvä yrityskin riittää!


Kokouksen kohtien käsittely vei (taas) odotettua kauemmin aikaa. Harmillisesti muutamia kohtia jouduttiin siirtämään seuraavaan kokoukseen. Itse kuitenkin koen, että Nosteeseen ja sääntöuudistukseen käytättämämme aika oli kannattavaa. Molemmat ovat isoja juttuja, jotka toivottavasti näkyvät myös lippukunnan arjessa.

Piirihallituksen seuraava kokous on elokuun puolen välin tienoilla. Se pidetään sähköpostikokouksena ennen Tuulevia.

Kiitos ja hyvää kesää!

Kiitos, piirihallitus, toimintakauden työstä! Nyt levätään ja/tai leireillään!

Ja samalla haluan kiittää kaikkia piirimme johtajia ja muita aikuisia! Kiitos arvokkaasta työstänne lasten ja nuorten hyväksi! Toivon teille mahdollisimman monta välähdystä siitä, että se, mitä teette, ei ole merkityksetöntä ja että se työ kantaa hedelmää tässä hetkessä ja tulevaisuudessa!

Niin ja kaikille lippukunnille ja partiolaisille oikein mukavaa ja rentouttavaa ja leiri- ja telttäyörikasta kesää!


t. Aake,
piirinjohtaja
Creative Commons -lisenssi
Valokuvat Antti Kerola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!