tiistai 26. tammikuuta 2016

Piirihallituksen uusi kokousvuosi käyntiin ihan uuteen malliin

Kevään Tuulevilla piirihallitus täydentyi viimein täysmääräiseksi, ja koulutuksesta ja vapaaehtoistuesta  vastaavaksi hallituksen jäseneksi valittiin Antti Karppi. Samoin ohjelmasta ja partiokasvatuksesta vastaavalle piirihallituksen jäsenelle Ville-Valtteri Veikkolaiselle kokous oli ensimmäinen laatuaan. Tervetuloa mukaan, ja hienoa, että nyt päästään työskentelemään kokonaisena piirihallituksena!
Vuoden ensimmäinen kokous oli myös ensimmäinen kokous uudenlaisen kokousjärjestyksen mukaan. Uuden kokousjärjestyksen tarkoituksena on saada entistä enemmän ryhmien ääntä kuuluville ja piirihallituksen tietoon, ja samalla pyritään antamaan koko piirihallituksena entistä enemmän tukea myös ryhmien toiminnalle. Tavoitteena on lisätä keskustelua, yhdessä ideoimista ja yhdessä johtamista.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kokouksen avauksen ja päätösvaltaisuuden toteamisen jälkeen siirrytään heti ryhmien terveisiin, ja jos ryhmä on toivonut piirihallitukselta vastauksia terveisiinsä, vastaamme heille henkilökohtaisesti. Tämän jälkeen siirrytään syväkäsittelemään ryhmän tärkeäksi kokemia asioita. Jokaiselle ryhmälle on siis kevään kokouksista varattu kaksi oman asian kertaa, ja ryhmä saa itse tuottaa ongelman, ideointipyynnön käsiteltäväksi. Piirihallitus työstää kyseistä ongelmaa 10-15 minuuttia. Jokaisessa kokouksessa tehdään kaksi työstöä piirihallituksen jäsenen johtaessa työskentelyn etenemistä. Vuoden ensimmäisessä kokouksessa työskentelimme yhteiskuntasuhderyhmän pyynnöstä yhteisvastuukeräyksen hankeidean suunnittelun käynnistämiseksi, ja koulutusryhmän pyynnöstä ideoimme uusia keinoja parantaa lippukuntien ennakointia tulevasta. Tämän jälkeen käsitellään tavalliseen tapaan kokouksen muut kohdat.
Ensimmäisen kokemuksen jälkeen tämä ryhmätyöskentelytapa vaikuttaa entistä kiinnostavammalta, ja varmasti alkukankeuden jälkeen tämä sujuvoituu entisestään. Yhdessä pohtien ja uusien silmälasien kautta katsomalla esitettyihin ongelmiin löytyy varmasti rutkasti uusia näkökulmia ja ideoita. Oman yhden kokouksen mittaisen kokemukseni mukaan tämä tuo myös mukavasti rytmiä työskentelyyn, ja laajentaa entisestään piirihallituksen jäsenten tietämystä toisten “tonteista”.
Kokouksen jälkeen kerätyn kokouspalautteen mukaan ensimmäisestä uudenlaisesta kokouksesta jäi kaikille hyvä mieli, ja työskentely koettiin vanhaa mallia tehokkaammaksi. Palautteen myötä meillä on mahdollisuus kehittää kokoustamista tulevissa kokouksissa entisestään.

Mielenkiintoista uutta vuotta odottaen,
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!