maanantai 5. joulukuuta 2016

Alueiden merkitys

Piirin aluejako on aikoinaan tehty niin sanotusti karttapöydällä, huomioimatta erityisemmin kuntarajoja tai sittemmin syntyneitä kuntaliitoksia. Tuolloin ajatuksena ei myöskään ollut tällä tavoin tukea piirin tai alueenkaan ohjelman järjestämistä. Nyttemmin toiminta-ajatukset ovat kuitenkin muuttuneet, ja aluejaolla piiri pyrkii tukemaan lippukuntia sekä lippukunnan omassa, alueen että osaltaan piirin ohjelman järjestämisessä.

Aikaisemmin ei myöskään ole ollut kaavaa, miten aluetta saisi vaihtaa. Muutoksia on tehty vain lippukunnan tai alueen toiveesta. Esimerkiksi jollain alueella on voinut olla jo pitkään jatkunutta yhteistyötä, johon on ollut ehkä vaikeaa ottaa täysin uusia lippukuntia mukaan. Tai lippukunnalla on ollut jo pitkään jatkunutta yhteistyötä (mahdollisesti jo ajalta ennen aluejakoa) naapurilippukuntien kanssa, jotka eivät nyt kuulukaan samaan alueeseen.

Tällä hetkellä on olemassa vielä avoimia toiveita lippukuntien siirtymisestä eri alueille. Piirihallituksella on kuitenkin huoli joidenkin alueiden “rampautumisesta” uusien muutosten myötä. Varsinkin, kun viime syyskokouksessa piirin tapahtumien järjestämisvastuu päätettiin jatkossa jakaa alueiden, eikä yksittäisten lippukuntien vastuulle. Muutamilla alueilla on tällä hetkellä vain vähän aktiivisia lippukuntia, ja näiden halu siirtyä toiselle alueelle voi siis paremmin edistää partiotoimintaa kyseisessä lippukunnassa, mutta väljähdyttää sitä entisestään kyseisellä alueella.

Piirihallitus on pohtinut asiaa ja käsittely on edelleen kesken.

Teksti: Heli Murtoniemi, Tiia Tuhkasaari
Kartta: Ville-Valtteri Veikkolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!