perjantai 21. huhtikuuta 2017

Nyt rekrytoidaan eli keskitetyn pestirekryn lyhyt oppimäärä

Piirin viestimissä on Sykähdyksestä lähtien pyörinyt mystinen keskitetty pestirekry. Tarkastellaan nyt hieman, mistä on kyse ja miksi tällaiseen on päädytty.

SP käynnisti viime vuonna uuden rekrytointitavan, jossa kaikki pestit ovat yhtä aikaa avoimessa haussa. Tästä ideasta kehittelimme omanlaistamme versiota piirihallituksessa, ja niin syntyi pohjalainen pestirekry. Nyt käynnissä oleva ensimmäinen rekrykierros päättyy Yrjönpäivään eli tämän viikon sunnuntaihin 23.4. (Vielä on siis mahdollista hakea mukaan!)  Seuraavina toimenpiteinä kustakin pestistä vastaavat ihmiset ottavat yhteyttä pestiä hakeneisiin. Yhteisen keskustelun myötä pesti aloitetaan yhdessä sovittuna ajankohtana.

Keskitetty pestirekry tuo mukanaan myös muita uusia tuulia: nyt rekrykierroksella valitut pestiläiset koulutetaan piiriluottiksiksi ensi syksynä! Noin päivän kestävällä koulutussetillä on tarkoitus lisätä tietoutta piirin asioista ja piirissä toimimisesta, jotta pestissä toimiminen olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Koulutuksessa pääsee myös tapaamaan muita uusia piiriluottiksia ja verkostoitumaan muutenkin.

Lippukunnassakin kannattaisi ehkä kokeilla keskitetyn rekrytoinnin ideaa. Toisiko ”etsimme yhtä akelaa, kahta retkikuljettajaa ja leirikokkia” -ilmoitus epämääräistä ”tule mukaan toimintaamme” -ilmoitusta paremmin? Ainakin pestien sisältöä avaamalla voitaisiin saada helpommin innostettua uusia toimijoita lippukuntaan.

Piirissä otimme keskitetyn rekrytoinnin käyttöön, koska halusimme selkeyttää pestauskäytäntöjämme. Pysymme myös paremmin ajan tasalla mukana olevista luottiksista, kun asiaa tarkastellaan säännöllisin väliajoin. Samalla herättelemme ryhmiä ja jaostoja pestiavaimen ja siihen kuuluvan välipestikeskustelun käyttöön. Lisäksi jo aiemmin mainittu luottisten kouluttaminen otetaan nyt pestirekryn myötä tarkempaan syyniin.

Piirin seuraava keskitetty rekrykierros tulee taas ensi syksynä! Kerrothan meille, jos olet havainnut nykyisissä avointen pestien ilmoituksissa kehitettävää. Olisitko halunnut vielä jotain tietoa enemmän uskaltaaksesi hakea mukaan?

Kevätterveisin,
Essi
projekteista vastaava hallituksen jäsen


Ps. Vielä ehtii siis hakea, kevään pestirekry on auki sunnuntaihin 23.4. saakka! Tsekkaa lisää osoitteesta http://www.pohjanmaa.partio.fi/avoimet-pestit ja tuu tekemään pohjalaista partiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jätä kommenttisi ja osallistu keskusteluun!